JAMBONLU SPAGETTİ

İçindekiler:
1 paket spagetti
1 paket Banvit Piliç Jambon (jülyen kesilmiş)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy
soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
180 ml
piliç suyu
200 gr yağsız krem
peynir
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Eski kaşar
peyniri (arzu edilen miktarda, zar gibi ince dilimlenmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Zeytinyağını ısıtıp,
jambonu katın. Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak. soteleyin.
Karıştırmaya devam ederek
soğan, sarmısak ve piliç suyunu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 5 dak. daha pişirin.
Krem
peyniri çatalla ezerek, sosu yavaş yavaş akıtıp, yedirin. Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, karıştırın.
Kaynar, tuzlu bol suda makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, iyice karıştırın ve arzu ettiğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın.
Üzerine
peynir dilimleri serpip, servis yapın.

Yemek Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder