Salçalı Spagetti

350 gr. sıfır numara makarna (Bir paketin 2/3'ü)
1 baş
soğan
2 adet
havuç
3-4 adet
domates
350 gr. yağsız
dana kıyması
4-5 sap nane
100 gr.
mantar
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 fincan
elma sirkesi
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı
domates salçası
Yeteri kadar tuz, karabiber, kaşar
peyniri rendesi

Soğan,
havuç, domatesleri haşladıktan sonra doğrayın.
Soğanı zeytinyağında pembeleştirip, kıymayla kavurun.
İnce ince doğradığınız
havuç ve mantarları ilave edin.
İyice öldürdükten sonra
domatesleri ilave edin.
Elma sirkesini ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. El suyunu, suda ezilmiş salçayı ekleyip tavanın ağzını kapatarak 30-40 dakika pişirin.
Makarnayı haşlarken suyuna zeytinyağı koymayı unutmayın. Zeytinyağ yapışmasını önleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder