FESLEĞENLİ PESTO SOSLU SPAGETTİ TARİFİ

Yemek Fotoğrafları1 paket Beşler Spagetti makarna
150 gr. Hellim (veya Permesan)
peyniri
1 yemek kaşığı
fıstık içi
1 yemek kaşığı
ceviz içi
1 tatlı kaşığı fesleğen
¼ diş
sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı taze
biber, maydanoz, tuz

Peynir,
fıstık içi, ceviz içi, fesleğen ve az miktardaki sarımsağı rondoda çektikten sonra zeytinyağında iyice karıştırın. Önceden ambalajdaki tarifine uygun olarak pişirip yağlayarak beklettiğiniz makarnanın üzerini sos, taze kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

KREMALI MANTARLI SPAGETTİ TARİFİ

1 Paket Beşler Spagetti Makarna
75 gr.
tavuk jambon
75 gr.
dana jambon
100 gr.
mantar
3 çay bardağı
krema
3 adet
yumurta sarısı
Zeytinyağı
Karabiber, tuz

Makarnaları kaynamış tuzlu suda haşlanıp süzün.
Tavada ısıttığınız zeytinyağında önce
mantarları, mantarlar suyunu çekince jambonları ilave ederek pişirin. Ayrı bir kapta krema ile yumurta sarısını çırpın. Hazırlanan karışım ile jambon ve mantarları tavada 2 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra sosu önceden hazırladığınız makarna ile karıştırın, üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Labneli Spagetti Tarifi

1 KUTU PINAR LABNE PEYNİR
1 KUTU SPAGETTİ
100 GR TEREYAĞI
1 KG SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 TENCEREYE SUYU KOYUN.SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZUNU VE SPAGETTİLERİ EKLEYİN.
TEREYAĞI İÇİN KÜÇÜK BİR TAVA AYIRIN.TEREYAĞINI ERİTTİKTEN SONRA SPAGETTİNİN İÇİNE EKLEYİN. VE KARIŞTIRIN.PINAR LABNELİ SOS İÇİN LABNEYİ BİR KASEYE BOŞALTIN.1 ÇAY KAŞIĞI SU KATIN. İSTEĞE BAĞLI OLARAK BAHARAT KOYABİLİRSİNİZ.

Zeytinli Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
150 gr kıyma
1 adet ufak
soğan
15-20 adet yeşil zeytin
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

Soğan yağda kavrulur. Üzerine kıyma eklenir. Suyunu bırakmaya başlayınca çekirdekleri çıkarılmış ve bir kaç parçaya kesilmiş zeytin katılır. Karabiber, kimyon ve tuz eklenir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Haşlanmış, süzülmüş spagettiye eklenir, karıştırılır. Servise sıcak sunulur.

Kuru Fasulyeli Spagetti Tarifi

1 su bardağı kuru fasulye
1 tatlı kaşığı salça
2 adet
domates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi günü suyu yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür. Tencereye sıvıyağ ve salça konur. Biraz kavurunca
fasulye atılır, bir kaç tur çevrilir. Rendelenmiş domates ve tuz eklenir. Spagetti haşlanır ve suyu süzülür. Servis kabına konur. Üzerine kuru fasulyeli sos konur.

Çiftci Usulü Spagetti Tarifi

Çiftci Usulü Spagetti  tarifiMalzemeler 400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Soğan
80 gr ceviz İçi
4 Diş sarmısak
50 gr Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar
Zeytinyağı , Tuz , Karabiber






Yemeğin Tarifi  
Sardalyaları yıkayarak tuzunu alın ve şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün. Küp domatesi ekleyip ağzını kapatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmuş sarmısağı ince kıyın, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karışımı ve doğranmış zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karıştırın, biraz karabiber atın, ağzını kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.

Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşladıktan sonra hazırladığınız sosu ekleyin. Eşit miktarda parmesan peyniri veya eski kaşar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapın.

Süper Mario Spagetti Tarifi

Süper Mario Spagetti  tarifiMalzemeler Makarna
Ketçap
Margarin
1 Çarliston Biber
1 Domates


Yemeğin Tarifi  
Makarnayı haşlayıp süzün. Makarnayı haşlarken, lapalaşmadan ocaktan alıp soğuk suda bir süre bekletmeye dikkat edin. Unutmayın, çocuklar lapamsı yiyecekleri sevmezler.

Soğuk suda bekletip süzdüğünüz makarnayı margarini katarak ocakta ısınana kadar tutun.

Bir tabağa alarak çatalla kardan adama benzer bir şekil verin. Domatesler yardımıyla eldiven, ketçap yardımıyla da kaşkol yapın. Yüzünü zeytin, biber ve domates yardımıyla

Spagetti Napoliten Tarifi

Spagetti Napoliten  tarifi Malzemeler 3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tuz
300 gr spagetti
1 su bardağı domates
25 gr rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri






Yemeğin Tarifi  
Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Domatesleri ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve biberi katıp, karıştırın. Tencereyi ateşten alın.

Bir başka tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alın. Kalan margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip, gerekirse ekleyin. Soğanlı konkase domatesi katın. İki dişli çatalla, makarnaları kırmadan karıştırın.

Spagetti napoliteni, yanında ayrıca rendelenmiş

Havuçlu Spagetti Tarifi

Havuçlu Spagetti tarifiMalzemeler 1 paket spagetti
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi  
Kaynayan tuzlu suya makarnaları atıp, 8-10 dakika haşlayıp süzelim (süzmeden önce makarnanın suyundan 1 su bardağı kadar ayırın)

Tavaya zeytinyağ, sarmısak, robotta çekilmiş havuç, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, karabiber, tuz ve margarin koyup bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 8-10 dakika arasında kavuralım. İçine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ekleyip makarna suyundan ilave edelim. Bu şekliyle sosumuzu 5-6 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını söndürelim. Arzu ederseniz kuru nane ve kuru fesleğen ilave edebilirsiniz. Haşladığınız makarnaya parmesan peyniri ve sosu ilave edip birkaç dakika karıştırarak soteleyin. Sı

Spagetti Milanez Tarifi

Spagetti Milanez tarifiMalzemeler 1 paket spagetti
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı margarin
3 adet salatalık turşusu
10 dilim dana jambon
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
10 adet siyah zeytin
2 diş sarmısak
Karabiber
Tuz





Yemeğin Tarifi  
Dana jambon ve turşuyu uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın. Ezilmiş sarmısak, dana jambon, karabiber ve tuz koyup karıştırın. Turşu, mayonez ve siyah zeytinleri atın, karıştırıp ocağı kapatın.

Kaynayan tuzlu suya makarnayı kırmadan tencereye dik olarak koyun, makarna yumuşayınca karıştırın. 8-10 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş margarini makarnaya ekleyin.

Hazırladığınız karışımı makarnanın üstüne koyun. Parmesa

Japon Spagetti Tarifi

Japon Spagetti tarifiMalzemeler 1 paket spagetti
2 su bardağı soya filizi
1 su bardağı soya fasulyesi veya haşlanmış şeker ayşe
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi  
Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Ezilmiş sarmısakları ve soya filizini veya haşlanmış şeker fasulyeyi ekleyin, sallayarak soteleyin. Karabiber, tuz, soya sosu ve kremayı ilave edin. Makarnayı sosla iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.


yemek tarifleri spagetti

spagetti

MALZEME (4 KİŞİLİK)
1 PAKET SPAGETTİ
2 KAHVE FİNCANI SIZMA ZEYTİNYAĞI
2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK
10 YAPRAK FESLEĞEN
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
250 GRAM YAĞSIZ DANA KIYMASI
4 ADET TAZE SOĞAN
5 ADET OLGUN DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ SERT İZMİR DERİ TULUMU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1. Büyük çukur bir servis kabına bir buçuk kahve fincanı sızma zeytinyağını, karabiberi, ezilmiş sarmısak dişlerini, ince kıyılmış fesleğen yapraklarını koyun. Karıştırın.
2. Domatesleri rendeleyin. Küçük bir tencerede az sulu kalacak kadar pişirin. Şekeri, tuzu, sirkeyi katın. Kısık ateşte bekletin.
3. Harlı ateşte fokur fokur kaynayan tuzlu suya spagettileri atın. Pişmeye bırakın.
4. Spagettiler haşlanırken bir tavada ayıklanmış ve kıyılmış taze soğanları karıştırarak öldürün. Kıymayı katın. Karıştırarak kavurun. Tuz ekleyin.
5. Spagettiler yumuşayıp diri kalacak şekilde {aldante) haşlanınca suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeden fesleğenli karışıma katın. Domateslerin ve kıymanın yarısını ekleyip iyice karıştırın. En üste kalan kıyma ile domatesleri yayın. Kıyılmış maydanozlarla karıştırılmış rende tutum peynirini serpin. Sıcak sıcak sofraya getirip soğumadan servis edin.

spagetti yapılışı

Malzemeler :

225 gr. spagetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsakKaynakwh webhatti.com: İtalyan Mutfagı (Domates Soslu Spagetti)
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.Kaynakwh webhatti.com: İtalyan Mutfagı (Domates Soslu Spagetti)

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin

spagetti sosu

Malzemeler
1/2 adet Soğan (kıyılmış)
3/4 bardak Domates salçası (tuzsuz)
3 çorba kaşığı Kırmızı şarap
1/2 kg. Kıyma (sığır kıyması)
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tutam Kekik
Tuz
Karabiber
1/2 bardak Havuç rendesi (istenirse)
3/4 bardak Su






Yemeğin Tarifi  
İnce kıyılmış soğan, tuz ve zeytinyağı ile beraber bir tencereye konur. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıyma katılarak rengi dönünceye kadar kavrulur. Geri kalan malzeme de katılarak hafif ateşte arada sırada karıştırılarak 1 saat pişirilir.



Bu sos buzdolabında birkaç gün saklanabilir. Makarna ve pilav ile birlikte kullanılabilecek güzel bir salçadır. Ayrıca haşlanmış kabak ve lahana üstüne de dökülebilecek bir sostur.

yemek tarifi spagetti

Malzemeler6 adet olgun domates
400 gr çubuk makarna
1 demet fesleğen
2 diş sarmısak
zeytiğnyağ
tuz, karabiber

yemek tarifi
Küçük bir tencereye küp şeklinde doğradığınız domatesleri, zeytinyağı, sarımsakları, fesleğeni, tuz ve biberi kayup pişirin. Diğer tarafta makarnaları, bol tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzdüğünüz makarnaları servis tabağına koyun, üstüne de hazırladığınız domatesli sosu döküp servis yapın.

kıymalı spagetti tarifi

spagetti tarifi

spagetti yapimi

spagetti tarif

spagetti tarifleri

spagetti makarna yemek tarifi

spagetti makarna sosu

yemek tarifleri spagetti makarna

yemek tarifleri soslu spagetti

spagetti makarna

domatesli spagetti

spagetti yapımı

spagetti nasıl yapılır

spagetti bolonez italya

spagetti bolonez yemek tarifi

spagetti bolonez tarif

yemek tarifleri spagetti bolonez

spagetti bolonez

spagetti soslari

spagetti makarna sosları

italyan yemekleri yemek tarifleri

spagetti yemekleri tarifleri

yemek tarifleri soslu spagetti

soğuk spagetti sosu

spagetti bolognese tarifi

spaghetti sosları

güzel sos tarifleri

spagetti sos tarifi

spagettinin tarifi

spagetti yapimi

soslu spagetti tarifi

spagetti sosları

spagetti sosu tarifi

soslu spagetti yemek tarifi

soslu spagetti tarifleri

yemek tarifleri spagetti tatlısı

mantarlı spagetti yemek tarifleri

paket spagetti

spagetti tarifleri