DİYET DOMATESLİ BİBERLİ SPAGETTİ TARİFİ

2 kişilik
Çeyrek paket uzun makarna
3-4 su bardağı su
Tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş
sarımsak
4 adet sivribiber
3 adet
domates
Tuz
Karabiber

Makarnayı 3-4 su bardağı su ilaveli tencerede, tuzunu ayarlayıp, haşlayın. Bu arada makarnaların birbirine yapışmaması için, üzerine 1-2 damla sıvıyağ ekleyin. Makarnanın sosu için; bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte, kıyılmış
sarımsak, doğranmış sivribiber ve domatesleri 5-6 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sosu sıcak olarak spagettinin üzerine döküp, servis yapın.

Tereyağlı Spagetti Tarifleri

İçindekiler
150 g spagetti
500 ml soğuk su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı

Soğuk suyu, yağı, spagettiyi ve tuzu
pirinç haznesine koyun. Buhar kabında 20 dakika pişirin. Süzdükten sonra tereyağını ilave edin ve servis yapın.

Not: Spagetti yerine diğer makarna çeşitlerini de kullanabilirsiniz

Peynirli Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
3 dilim yağsız beyaz
peynir
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet ufak
soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz

Soğan çok ince kıyılır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine salça, tuz katılır, su ve birkaç dakika sonra ezilmiş
peynir eklenir. Spagetti haşlanır, servis tabağına alınır. Üzerine peynirli sos konur.

Yeşil Spagetti Tarifi

MALZEMESİ
150 gr. spagetti
Haşlamak için; sıcak su
Sos için:
200 gr.
ıspanak
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krem
peyniri

HAZIRLANIŞI:
Spagettileri haşlamaya bırakın. Suyuna biraz tuz ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Ispanağı ilave edip kavurun. Peynirleri ilave edip iyice pişirin. Haşlanmış makarnanın üstüne döküp servis yapın.

Etli Mantarlı Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
250 gr bonfile
10-15 adet
mantar
1 diş
sarımsak
3 adet orta boy
domates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı
süt

Tavaya yağ konur, ısınınca ince, uzun doğranmış et atılır. Et suyunu bırakıp çekince doğranmış
mantar, ezilmiş sarımsak katılır. 10 dakika sonra rendelenmiş domates ve tuz eklenir. Domates rengini değiştirince süt ilave edilir, hemen ateşten alınır. Haşlanmış spagettinin üzerine konarak servise sunulur.

Spagetti Polpette Tarifi

1 litre spagetti makarna
1 litre su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
ve 1 tatlı kaşığı tuz
köfte için; 250 gram orta yağlı
dana kıyma
1 adet küçük kuru
soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kimyon
1 kaç dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
ve 1 çay kaşığı tuz
sos için; 5 adet orta boy
domates
1 diş
sarımsak
1 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
tarifimiz yabancı olabilir ama gördüğünüz gibi malzemelerimiz çok tanıdık
ayrıca "polpette" köfte demek, bunu da belirtelim
şimdi köfte yapmak için, malzemelerimizi bir araya getirelim
1 dilim ekmek içimiz var
üzerine rendelediğimiz
soğanı ekliyoruz
soğanın suyunun ekmeğimizi yumuşatmasını sağlıyoruz
bulamaç olana kadar karıştırıyoruz
ekmek tamamen şeklini kaybetti
artık diğer malzemeleri ekleyebiliriz
kıymayı...
maydanozu...
kimyonu...
karabiberi...
ve tuz
şimdi, malzeme bütünleşene kadar 3 - 4 dakika yoğuruyoruz
polpette harcımız oldu
şimdi şöyle, misket büyüklüğüne köfteler yapıyoruz
yağlı kağıt serdiğimiz, ya da yağladığımız fırın kabına bırakıyoruz
köfteleri kızartada biliriz, biz sıhhi olması açısından fırında pişirmeyi tercih ediyoruz
son köfteyi de yaptık, şimdi önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz
köfteler pişerken biz de sosumuzu hazırlıyoruz
domateslerimizi rendeliyoruz
rendelediğimiz
domatesleri kabımıza aktarıyoruz
üzerine 3 çorba kaşığı sıvıyağ...
ve tuz ilave ediyoruz
domates salça gibi olana kadar pişiriyoruz
evet pişti, şimdi 1 diş sarımsağımız vardı, onu rendeliyoruz
karabiberimiz...
ve 1 adet kesme şeker...
arzuya göre içine; reyhan ve taze nane de eklenebilir
2 - 3 dakika sonra köftelerimizi atacağız
artık köftelerimizi de ekleyebiliriz
suyu ile birlikte
şöyle karıştırıyoruz ve 5 dakika kadar birlikte pişiriyoruz
artık sosumuz oldu, kapağını kapatabiliriz
kenara alalım ve spagettiyi pişirmeye başlayalım
tenceremizi ocağa bırakıyoruz, 1 litre kaynar suyu ilave ediyoruz
tuzu...
ve 3 çorba kaşığı sıvıyağı ekliyoruz
biliyorsunuz bu Mütevazı Lezzetler usulü makarna haşlama
kesinlikle suyu dökmüyoruz
makarna suyu pilav gibi çekiyor
biraz kaynasın, spagettileri ekleyeceğiz
su kaynadı, bu şekilde spagettileri bırakıyoruz
yumuşadıkça itiyoruz
tamamen suya deydikten sonra...
kapağı kapatıyoruz, 12 dakika kadar arada karıştırarak haşlıyoruz
bakın yavaş yavaş spagetti suyunu çekiyor
kalitesinden emin olduğunuz bir spagetti kullandığınız taktirde...
bu ölçü tam denk geliyor
kısa bir süre daha pişecek, 3 dakika sonra ateşten alabileceğiz
makarnamız çok güzel oldu, alarmımız çalıyor
12 dakika oldu ve kapatıyoruz
artık spaghetti polpettemizi servise sunabiliriz
gördüğünüz gibi spagettimiz çok güzel, hiç yapışmadan...
süzmediğimiz halde, tane tane olmuş
ve üzerine, köfteli sosumuzdan bırakıyoruz
bu şekilde sofraya götürüyoruz ve afiyetle yiyiyoruz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde İtalyan esintileri taşıyan...
bir makarna tarifi paylaştık
inşallah en kısa sürede denersiniz, bizleri hatırlarsınız
şimdilik hoşçakalın.

Kalamarlı Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
200 gr halka
kalamar
2 diş
sarımsak
1 adet kırmızı
biber
1 çay bardağı
süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı ezilmiş beyaz
peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Tavaya yağ konur. Kalamarlar atılır. 3'er dakika arayla kıyılmış
sarımsak, iri doğranmış biber eklenir. 15-20 dakika pişirilir. Sonra tuz, karabiber eklanir. Süt ve peynir atılır, hemen ateşten alınır. Haşlanmış süzülmüş spagettinin üzerine bırakılır

Kabak Püreli Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
2 adet sakız kabağı
2 diş
sarımsak
Yarım demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Kabağın kabukları
kazınır ve rendelenir. Tavaya zeytinyağı konur. Isınınca kabak ve ezilmiş sarımsak eklenir. Kabak yumuşayana kadar ezerek kavrulur. Tam yumuşayınca tuz atılır. İnce kıyılmış dereotu eklenir ve ateşten alınır. Haşlanmış spagettinin üzerine konarak servis edilir.

Pastırmalı Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
100 gram çemensiz
pastırma
2 adet taze
soğan
3 adet
domates
1 çay bardağı
krema
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tavaya yağ konur, doğranmış taze
soğan ve bir kaç parçaya kesilmiş pastırma birlikte atılır. Soğan yumuşamaya başlayınca tuz ve rendelenmiş domates eklenir. Domates pişpiş görünteye gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır krema eklenir. Haşlanmış spagettinin üzerine gezdirilir.

Pırasalı Ispanaklı Spagetti Tarifi

1 paket spagetti
2 adet
pırasanın beyaz kısımları
2 dal ince kıyılmış taze
sarımsak
1 demet ince kıyılmış taze
soğan
1 su bardağı kaju
fıstık
1 su bardağı
krema
1 kg
ıspanak
100 gr parmesan
peyniri
Tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı

Spagettiyi kaynar suda haşlayın süzün,
ıspanakları ince ince doğrayın tencerede soteleyin. Pırasa, taze soğan, taze sarımsağı biraz zeytinyağı ile 10 dakika soteleyin. Haşladığınız makarnaya hazırladığınız sebzeyi, fıstığı koyup karıştırarak harmanlayın. Bir fırın kabına alın, üzerine kremayı dökün parmesan peynirini serpip, 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Acılı Spagetti Tarifi

350 gr. spagetti makarna
150 gr. parça
domates konservesi
100 gr.
domates suyu
50 gr.
domates suyu
50 gr. Et Balık Kurumu kavurması
8 adet tuzlu balık (Sardalye)
3 diş
sarımsak
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince
biber salçası, tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Bir tencerede iki çorba kaşığı zeytinyağında Et Balık Kurumu kavurmasını az bir şey çevirip, kızdırınız. İçine havanda dövülmüş sarmısak ve bir çorba kaşığı İnce ince kıyılmış maydanozu ilave ediniz. İyice karıştırdıktan sonra
domates suyunu içine dökünüz. Parça domates konser-vesindeki domatesleri çatalla ezip tencereye ekleyiniz. Tuzunu ve karabiberini zevkinize göre ayarlayıp ekleyiniz. 2' dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte kaynatınız. 20 dakika sonunda kapağı kaldırıp suyunu yarı yarıya çektiriniz.
Spagetti makarnanızı bol tuzlu suya atıp 7-8 dakika haşlayınız. Bu arada 8 adet tuzlu balığı kendi yağında bir küçük sahanda ısıtarak tahta kaşıkla eziniz. Balıkları püre haline getiriniz. Yaptığınız salçayı ateşten indirmeden beş dakika önce bu püreyi içine ilave edip karıştırınız. Salçayı ateşten indirip içine (Salçanızın vereceği acıyı hesaplayarak),
biber salçasını ekleyiniz. Derince önceden ısıtılmış bir kasenin İçine süzerek makarnanızı koyunuz. Sakın yıkamayınız.Kalan zeytinyağını üzerine döküp harmanlayınız. En son salçanızı içine döküp, iyice karıştırdıktan sonra ikram ediniz.

Salçalı Spagetti

350 gr. sıfır numara makarna (Bir paketin 2/3'ü)
1 baş
soğan
2 adet
havuç
3-4 adet
domates
350 gr. yağsız
dana kıyması
4-5 sap nane
100 gr.
mantar
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 fincan
elma sirkesi
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı
domates salçası
Yeteri kadar tuz, karabiber, kaşar
peyniri rendesi

Soğan,
havuç, domatesleri haşladıktan sonra doğrayın.
Soğanı zeytinyağında pembeleştirip, kıymayla kavurun.
İnce ince doğradığınız
havuç ve mantarları ilave edin.
İyice öldürdükten sonra
domatesleri ilave edin.
Elma sirkesini ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. El suyunu, suda ezilmiş salçayı ekleyip tavanın ağzını kapatarak 30-40 dakika pişirin.
Makarnayı haşlarken suyuna zeytinyağı koymayı unutmayın. Zeytinyağ yapışmasını önleyecektir.

Akdeniz Usulu Spagetti Tarifi

½ paket spagetti makarna (haşlanmış)
1 paket Knorr Domatesli Makarna Sosu
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1¼ su bardağı su (250 ml)
10 adet siyah zeytin (çekirdeksiz)
3 diş
sarımsak (ezilmiş)
2 adet kırmızı köz
biber (şerit doğranmış)

Hazırlanışı
1. Tencerede zeytinyağı ile sarımsağı soteleyin.
2. Haşlanmış makarnayı, köz
biberleri, siyah zeytinleri ve kekiği ilave edip karıştırın.
3. Başka bir tencerede Knorr Domatesli Makarna Sosu’nu soğuk suya ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
4. Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin.
5. Pişmiş olan
domatesli makarna sosunu makarnaya karıştırarak servis edin.

Mantarlı Domates Soslu Spagetti Tarifi

½ paket spagetti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt (harcı için)
2 su bardağı su (harcı için)
1 adet kuru soğan (harcı için)
10 adet mantar (harcı için)
1 tatlı kaşığı kekik (harcı için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (harcı için)
1 su bardağı rende kaşar (üzeri için)
1 paket Knorr Kremalı Domates Çorbası (harcı için)

Hazırlanışı
1. Makarnayı zeytinyağlı-tuzlu suda haşlayın.
2. Pişen makarnayı margarin ile yağlayın.
3. Sosu için: Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Daha sonra içine doğranmış mantarları ve kekiği ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
5. Küçük bir tencerede Knorr Domates Çorbası’nı, sütü ve suyu karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirip sote edilmiş sebzelere ekleyin.
6. Makarnanın üzerine önce sosu ve en üste rende kaşarı serpip sıcak olarak servis edin.

Domatesli Köfteli Spagetti Tarifi

½ paket spagetti
500 gr kıyma (harcı için)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tuz
1 ½ çay bardağı su (harcı için)
1 yemek kaşığı sirke (harcı için)
1 tatlı kaşığı şeker (harcı için)
1 tatlı kaşığı kekik (harcı için)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (harcı için)
3 yemek kaşığı zeytinyağı (harcı için)
3 adet
domates (harcı için - rendelenmiş)
½ paket Knorr Köfte Harcı (harcı için)

Hazırlanışı
1. Makarnayı haşlayıp yağlayın.
2. Kıymayı Knorr Köfte Harcı ile yoğurun sonra şekil verin,
3. Tavada yağ kızdırıp köftelere renk verene kadar pişirin.
4. Sirkeyi, şekeri, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, rendelenmiş
domatesleri, kekiği ve az suyu ekleyerek bir taşım kaynatın.
5. Hazırlanan sosu ve kızarttığını köfteleri makarnaya karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Sarımsaklı Cevizli Spagetti Tarifleri

Malzemeler :
Spagetti 1 Paket
Çekilmiş
ceviz 1/2 Su Bardağı
Galeta unu 1 Çay Bardağı
Sarmısaklı çeşni 1 Çay Kaşığı
Komili Riviera zeytinyağı 1/2 Çay Bardağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
1- Spagettiyi tuzlu -zeytinyağlı suda, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün.
2- Galeta ununu bir tavaya
koyun, harlı ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
3- Sıcak makarnaya sarmısaklı çeşniyi, galeta ununu ve dövülmüş
cevizi ilave edip karıştırın. Üzerine karabiber serpip, sıcak olarak servis yapın.

ZEYTİNLİ VE SARIMSAKLI SPAGETTİ TARİFİ

MALZEMESİ
500 gr. çubuk makarna
1
soğan
3 diş
sarımsak
50 gr. zeytin
kırmızı ve yeşil sivri
biber
zeytinyağı
tuz
biraz beyaz sirke

YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu suda haşlayınız. Süzüp bir kaba alınız. Soğanları dilim dilim doğrayıp yağda kızartırken çekirdeği çıkarılmış siyah zeytinleri ve dilimlenmiş
biberleri ilâve ediniz. Ağır ateşte pişiriniz. En son sarımsak ve sirkeyi ekleyip birlikte servis yapınız.

Maydanoz ve Pul Biberli Spagetti Tarifi

500 gr spagetti
1 tatlı kaşığı pul
biber
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Spagetti'yi 8 dakika haşlayın. Ayrı bir tavada zeytinyağı, pul
biber, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek sos yapın, spagettileri ekleyerek servis edin.

Napoliten Soslu Spagetti Tarifi

500 gr spagetti
1/2 adet
soğan
2 adet
domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 dal fesleğen
1/2 litre su
Bir miktar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Spagetti'yi 8 dakika haşlayın. Tencerede küp küp doğranmış
soğanları, domatesleri, fesleğeni, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek kaynatın ve çektirerek napoliten sos elde edin. Spagettileri ekleyerek servis edin.

Sarımsaklı Brokoli Soslu Spagetti Tarifi

500 gr spagetti
140 gr brokoli
3 diş
sarımsak
100 gr
krema
60 gr parmesan
peyniri
Bir miktar tuz ve karabiber
Bir miktar zeytinyağı

Hazırlanışı
Spagettiyi 8 dk haşlayın. Brokolileri haşlayarak küçük çiçeklere ayırın. Ayrı bir tavada,
sarımsak, brokoli, tuz, karabiber ve kremayı soteleyip makarnayı ekleyin. 1 dk daha pişirip servis edin.

Spagetti Puttanesca Tarifleri

Malzeme:
1 çay kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 diş
sarımsak
400 gram
domates
1 çorba kaşığı kapari
2 adet ançuez
10 adet yeşil zeytin
2 çay kaşığı pul
biber
200 gram Bizim Mutfak Spagetti Makarna
1 tutam fesleğen
1-2 dal yeşil
soğan

Tavayı ısıtıp zeytinyağını kızdırın. İnce doğranmış
sarımsakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Küp şeklinde kesilmiş domates, kapari, doğranmış ançüez, çekirdekleri çıkarılmış doğranmış yeşil zeytin ve pulbiberi ilave edin. 10 dakika hafiften koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Servis tabağına makarnayı alıp, makarna sosunu üzerine dökün. Fesleğen ve ince kıyılmış yeşil soğanla süsleyerek servis yapın.

Sebzeli Spagetti Tarifi

Malzeme:
400 gr Bizim Mutfak Spagetti Makarna
2 adet
havuç
2 adet
kabak
2 adet
domates
1 adet kırmızı
biber
10-12 adet
kiraz domates
2 diş
sarımsak
100 gr
krema
40 gr parmesan
peyniri
1/2 çay bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
50 gr soya filizi
5-6 adet konserve
mısır
Tuz
Karabiber
kekik

Spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kabak,
biber ve havucu kibrit şeklinde dilimleyin. Domates ve sarımsağı blenderden geçirin. Bir tavaya zeytinyağını alın. İçine doğranmış sebzeleri, ikiye bölünmüş kiraz domatesi, tuzu, karabiberi ve sarımsak domatesi ilave edip soteleyin. Sosu kısık ateşte kaynatın. Sosla önceden haşlanmış spagettiyi karıştırın. Krema ve parmesan peynirini ekleyin. Soya filizi, kornişon mısır ve kekikle süsleyerek servis yapın.

FESLEĞENLİ SPAGETTİ TARİFİ

1/2 kg makarna
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tutam fesleğen
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı ançuez ezmesi

Makarna haşlanır ve süzülür. Bir kapta mısırözü yağı ısıtılır, ançuez ezmesi, kıyılmış fesleğen ve dövülmüş sarımsak içine atılarak, 2 - 3 dakika kavrulur. Hazırlanan bu salça haşlanmış makarnanın üstüne dökülür ve karıştırılır.

Bolonez Soslu Spagetti TarifiBolonez Soslu Spagetti Tarifi

1 paket çubuk makarna
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
sos için; 250 gram orta yağlı kıyma
4 adet orta boy
domates
1 adet çarliston
biber
1 adet küçük boy
havuç
2-3 dal
kereviz sapı
1 adet kuru
soğan
1 çorba kaşığı salça
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve tuz
malzeme listesinden sonra, sosumuzla makarnanın yapımına başlayalım
sosumuza da
soğanı doğrayarak başlayalım
elimizden geldiğince ince olarak doğruyoruz
şimdi
biberlerimizi de çok ince bir şekilde doğruyoruz
boylamasına bir kaç parçaya kesiyoruz önce
şimdide incecik kıyıyoruz
biberden sonra
kereviz saplarını da çok ince doğruyoruz
zaten en belirgin lezzeti bu
kereviz sapı veriyor
çok alışık olmadığımız bir lezzet olabilir ama...
denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum
kereviz sapını da doğradık, eğer
kereviz sapı bulamazsak...
1 çorba kaşığı kadar
kerevizin topan kısmını da rendeleyerek kullanabiliriz
şimdi minik havucumuzu rendeleyerek devam ediyoruz
biber,
kereviz ve havuç hemen hemen aynı sertlikte...
beraber atacağımız için aynı tabağa bırakıyoruz
şimdi
domateslerimizi rendeleyeceğiz
evet işlemlerimizi tamamladık...
artık pişirme işlemi için ocağımızın yanına gidelim
tavayı ateşe yerleştirdik
4-5 çorba kaşığı kadar sıvı yağımızı tavaya bıraktık
şimdi kıydığımız
soğanı ekliyoruz
şeffalaşana kadar kavuruyoruz
soğanımız çok güzel pişti, şimdi sıra kıymada
tane tane olması için önce eziyoruz
sürekli karıştırarak kavuruyoruz
kıyma bıraktığı suyu çekmeye başladı
1 çorba kaşığı
domates salçasını ilave ediyoruz
2-3 dakika daha kavuruyoruz
havuç,
kereviz sapı ve biberi kavurduğumuz salçalı, kıymalı...
karışımın üzerine ekliyoruz
malzemeler solana kadar kavurmaya devam ediyoruz
şimdi rendelediğimiz
domatesi ilave ediyoruz
tuzu...
ve karabiberi serpiyoruz
domates şeklini kaybedene kadar...
salça gibi olana kadar pişecek
bunun için, bunu arka ocağa bırakalım
biz makarnayı haşlamak üzere, tencereyi yerleştirelim
6 su bardağı suyu...
1 tatlı kaşığı tuzu...
ve 3 çorba kaşığı ayççek yağını bırakalım
ve kaynayana kadar bekleyelim
su kaynadı, spagetti makarnamızı bu şekilde bırakıyoruz
yumuşadıkça iteceğiz ve suyunu çekene kadar pişireceğiz
makarnalar tamamen suya girdi, şimdi kapağını kapatacağız
10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişireceğiz
evet süremiz doldu, alarmımızı kapatalım
makarnamız pişti, makarnayı kapatalım
sosumuz hala pişiyor, onu da kapatalım
ve artık servise geçebiliriz
evet şimdi servise sunalım
makarnamızın kapağını açalım
gördüğünüz gibi, çektirerek de tane tane pişirebiliyoruz
servis tabağımıza aktaralım
bu kadar yeterli
şimdi bolonez sosumuzu üzerine bırakalım
evet çok lezzetli oldu
bu bölümümüzde bolonez soslu spagetti hazırladık
bir yerlerde "bolenyez sos" ifadesine de rastlarsanız...
aynı şeyi tanımladığını bilmenizi isterim
belki denemişsinizdir ama bir de bizim yorumumuzla deneyin
şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Spagetti Tarifi

Malzeme:
1 paket Bizim Mutfak Spagetti Makarna
4 adet
limon
150 gram parmesan
peyniri
200 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
2 çorba kaşığı fesleğen
Tuz
Karabiber

Fesleğen hariç tüm malzemeyi
limonların suyu sıkılmış olarak mutfak robotunda boza kıvamında oluncaya kadar çekin, fesleğeni ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda 9 dakika diri kıvamda pişirip süzün. Spagettiyi sıcak bir kaseye alın. Üzerine sosu dökerek çabucak karıştırın. Küçük sıcak kaselerde, fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Patlıcanlı Spagetti Rulo

Malzeme:
1 paket Bizim Mutfak Spagetti
Sosu İçin :
2 adet
domates
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Ketçap
4 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
2 diş
sarımsak
1 çay kaşığı kekik
2 adet
patlıcan
Tuz, karabiber

Sos için
sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp sarımsakları kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte sos kıvamına gelene dek arada bir karıştırarak pişirin. Ketçapı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup boyuna çok ince dilimleyin ve her iki tarafını fırça yardımıyla zeytinyağından sürün. Izgarada kızartın. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Hazırladığınız domatesli sos ile harmanlayın. Izgarada kızartmış olduğunuz patlıcan dilimlerini tezgahın üzerine yayın, her dilimin üzerine bir miktar domatesli makarnadan paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Kürdanla sabitleyin. Servis yapın.

Spagetti Çubukları

Malzeme:
1/2 paket Bizim Mutfak Spagetti Makarna
1 çay bardağı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Sosu İçin :
100 gram krem
peynir
1 tatlı kaşığı
krema
25 gram rokfor
peyniri
birkaç dal dereotu
3 diş
sarımsak

Spagettilerin rahatça sığabileceği büyüklükte geniş bir tavada riviera zeytinyağını kızdırın. Spagetti ve mürekkep balıklı makarnaları üstü üste gelmeyecek şekilde atıp birkaç dakika kızartın. Kağıt bir havlu üzerine aktarıp fazla yağını süzdürün. Sos için
sarımsakları soyup havanda ezin. Kıyılmış dereotu, rokfor peyniri ve kremayı rondoda püre haline gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır. Kiraz domates ve krem peynir ile servis yapın.

Tavada Spagetti Tarifi

Malzemeler
250 gr. spagetti
3 dilim dil
peyniri
1 adet
domates
2 adet
yumurta
zeytinyağı
tuz.

Yapılışı
Spagetti bol tuzlu suda haşlanır. Bir süzgece alınarak suyu süzdürülür. Diğer bir kapta
yumurtalar küp kesilmiş dilpeyniri ve tuz ile çırpılıp spagettilere ilave edilir. Yağlanmış teflon tavaya dökülerek kızartılır. Sallayarak bir tabağa ters çevrilerek alınır. Diğer tarafı da kızartılır. Düz servis tabağına alınıp kesilerek servis yapılır.

ÇİFTÇİ USULÜ SPAGETTİ TARİFİ

MALZEMESİ 4 kişilik
400 gram spagetti
5
sardalya
400 gram küp
domates
1
soğan
80 gram
ceviz içi
4 diş sarmısak
50 gram çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
50 gram rendelenmiş parmezan
peyniri veya eski kaşar
zeytinyağı
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
1) Sardalyaları yıkayarak tuzunu alın ve şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün. Küp
domatesi ekleyip ağzını kapatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
2) Bu arada
ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmuş sarmısağı ince kıyın, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karışımı ve doğranmış zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karıştırın, biraz karabiber atın, ağzını kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.
3) Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda, diriliğini kaybetmeyecek kadar haşladıktan sonra hazırladığınız sosu ekleyin. Eşit miktarda parmezan
peyniri veya eski kaşar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapın.

TAZE FESLEĞENLİ SPAGETTİ İLE İNEGÖL KÖFTE

Gerekli Malzemeler 4 kişilik
Yarım paket spagetti makarna
1 paket Lezita İnegöl Köfte
1 demet taze fesleğen
1 tutam taze maydanoz yaprağı
1 diş
sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tatlı pul
biber
1 çay kaşığı kırmızı toz
biber
Tuz, karabiber

Yapılışı
Spagettiyi bolca kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Bir yanda İnegöl köfteleri 1-2 kaşık kızdırılmış yağda veya ızgara tavasında yağsız olarak 8-10 dakika pişirin.
Diğer tarafta fesleğen ve maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Geniş bir tavada tereyağını eritip kıyılmış fesleğen, maydanoz,
sarımsak ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika tavayı ateş üzerinde sallayın. Makarnayı süzüp hemen tavaya ekleyin ve makarna çatalı ile karıştırarak bütün sosun makarnaya bulanmasını sağlayın. Biraz karabiber serpip ocaktan alın. Spagettiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine Lezita İnegöl köftelerini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Yemek Fotoğrafları

Napolitan Soslu Spagetti Tarifi

500 g Veronelli Spagetti makarna
1 kg soyulmuş ve doğranmış
domates
50 g margarin
5-6 diş
sarımsak
3 adet dilimlenmiş çarliston
biber
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Margarin bir tencerede kızdırılır. Domatesler ilave edilip 1 dakika karıştırılır. Sarımsak ve çarliston
biber eklenerek 5 dakika karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilip bir taşım kaynatılır. Kısık ateşte oldukça koyu bir sos elde edilinceye kadar pişirilip ateşten alınır. İnce kıyılmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.

Yemek Fotoğrafları

SPAGETTİ BÖREĞİ TARİFİ

İçindekiler:
250 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
1/2 paket spagetti makarna
2 adet
yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr eski kaşar
peyniri (rendelenmiş)
250 ml
domates sosu
200 gr
keçi peyniri (ufalanmış)
100 gr mozzarella
peyniri (şerit kesilmiş)
1 adet küçük boy
soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 adet
havuç (rendelenmiş)
Tuz (arzu edilen miktarda)

Tarif:
• Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün.
• Yumurtaları ve zeytinyağının yarısını iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek kaşar
peynirini ekleyip, iyice karıştın.
• Yumurtalı
peyniri ve domates sosunun yarısını makarnaya ilave edip, iyice harmanlayın. Peynirli makarnayı yağlanmış, 25 cm çapında bir fırın kabına boşaltıp, her tarafına eşit yayın.
• Makarnanın üzerine sırasıyla
keçi peynirini ve mozzarella peynirinin yarısını serpin.
• Kalan zeytinyağını ısıtıp,
soğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
• Karıştırmaya devam ederek sarmısağı ekleyip, 1 dak. daha soteleyin.
• Karıştırmaya ara vermeden kıymayı ilave edin. Orta ateşte ve kaşığın tersiyle hafifçe ezerek, kıymanın rengi hafif değişinceye kadar soteleyin.
• Havuçları ekleyip, iyice harmanlayın. Kalan
domates sosunu ilave edip, iyice karıştırın ve ateşten alın.
• Kıymalı sosu makarnanın üzerine gezdirerek her tarafına yayın. Üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
• Önceden ısıtılmış 1800C fırında, yaklaşık 20 dak. pişirin.
• Fırından çıkarıp, alüminyum folyoyu alın. Kalan mozzarella
peyniri serpip, tekrar fırına yerleştirin. Peynir eriyinceye kadar, yaklaşık 5-7 dak. ısıtın.
• Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dak. dinlendirip, servis yapın.


Yemek Fotoğrafları

Spagettili Sarı Kabak Tarifi

İçindekiler:
1 paket Banvit Dana Kokteyl Sosis (ikiye kesilmiş)
200 gr spagetti makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr sarı
kabak (küp doğranmış)
1 adet küçük boy
soğan (ince kıyılmış)
5-6 sap maydanoz (iri doğranmış)
5-6 yaprak roka (iri doğranmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Tarif:
• Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün.
• Zeytinyağını ısıtıp,
sosis, kabak ve soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dak. soteleyin.
• Makarnaya
kabakları, maydanoz, roka, tuz ve karabiberi ekleyin. Harmanlayıp, servis yapın.

Yemek Fotoğrafları

Napoliten Soslu Spagetti

1 paket Mutlu spagetti
8 bardak su
1 orta boy
soğan
1 orta boy
havuç
1
kereviz sapı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet
domates
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet kesme şeker
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz

Makarnayı 8 bardak kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp, kaynatıp süzün. Soğanı havucu ve
kereviz sapını minik küpler şeklinde doğrayın.Derin bir tencereye zeytinyağını dökerek sebzeleri ilave edin. Hızlı ateşte soteledikten sonra küpler halinde doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Sosun pişmesine yakın kıyılmış maydanozları ilave edin. Tuz ve şeker ile lezzetlendirin. Nepolitan sos suyunu çekince taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Diğer tarafta haşladığınız spagetti ile sosu harmanlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Spagettili Domates Çorbası

Çeyrek paket spagetti makarna
5 adet olgun
domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
7 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Un ve yağ kavrulur. Üzerine salça katılır, biraz çevrilir. Sonra rendelenmiş ve süzgeçten geçirilmiş
domates ve tuz katılır. Domatesin parlaklığı gidince su eklenir. Kaynama noktasına gelince kırılmış spagetti atılır. Kısık ateşte spagetti şişene kadar pişirilir.

JAMBONLU SPAGETTİ

İçindekiler:
1 paket spagetti
1 paket Banvit Piliç Jambon (jülyen kesilmiş)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy
soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
180 ml
piliç suyu
200 gr yağsız krem
peynir
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Eski kaşar
peyniri (arzu edilen miktarda, zar gibi ince dilimlenmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Zeytinyağını ısıtıp,
jambonu katın. Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak. soteleyin.
Karıştırmaya devam ederek
soğan, sarmısak ve piliç suyunu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 5 dak. daha pişirin.
Krem
peyniri çatalla ezerek, sosu yavaş yavaş akıtıp, yedirin. Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, karıştırın.
Kaynar, tuzlu bol suda makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, iyice karıştırın ve arzu ettiğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın.
Üzerine
peynir dilimleri serpip, servis yapın.

Yemek Fotoğrafları