spagetti sosu

Malzemeler
1/2 adet Soğan (kıyılmış)
3/4 bardak Domates salçası (tuzsuz)
3 çorba kaşığı Kırmızı şarap
1/2 kg. Kıyma (sığır kıyması)
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tutam Kekik
Tuz
Karabiber
1/2 bardak Havuç rendesi (istenirse)
3/4 bardak Su






Yemeğin Tarifi  
İnce kıyılmış soğan, tuz ve zeytinyağı ile beraber bir tencereye konur. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıyma katılarak rengi dönünceye kadar kavrulur. Geri kalan malzeme de katılarak hafif ateşte arada sırada karıştırılarak 1 saat pişirilir.



Bu sos buzdolabında birkaç gün saklanabilir. Makarna ve pilav ile birlikte kullanılabilecek güzel bir salçadır. Ayrıca haşlanmış kabak ve lahana üstüne de dökülebilecek bir sostur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder