yemek tarifleri spagetti

spagetti

MALZEME (4 KİŞİLİK)
1 PAKET SPAGETTİ
2 KAHVE FİNCANI SIZMA ZEYTİNYAĞI
2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK
10 YAPRAK FESLEĞEN
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
250 GRAM YAĞSIZ DANA KIYMASI
4 ADET TAZE SOĞAN
5 ADET OLGUN DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ SERT İZMİR DERİ TULUMU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1. Büyük çukur bir servis kabına bir buçuk kahve fincanı sızma zeytinyağını, karabiberi, ezilmiş sarmısak dişlerini, ince kıyılmış fesleğen yapraklarını koyun. Karıştırın.
2. Domatesleri rendeleyin. Küçük bir tencerede az sulu kalacak kadar pişirin. Şekeri, tuzu, sirkeyi katın. Kısık ateşte bekletin.
3. Harlı ateşte fokur fokur kaynayan tuzlu suya spagettileri atın. Pişmeye bırakın.
4. Spagettiler haşlanırken bir tavada ayıklanmış ve kıyılmış taze soğanları karıştırarak öldürün. Kıymayı katın. Karıştırarak kavurun. Tuz ekleyin.
5. Spagettiler yumuşayıp diri kalacak şekilde {aldante) haşlanınca suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeden fesleğenli karışıma katın. Domateslerin ve kıymanın yarısını ekleyip iyice karıştırın. En üste kalan kıyma ile domatesleri yayın. Kıyılmış maydanozlarla karıştırılmış rende tutum peynirini serpin. Sıcak sıcak sofraya getirip soğumadan servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder