SPAGETTİ BÖREĞİ TARİFİ

İçindekiler:
250 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
1/2 paket spagetti makarna
2 adet
yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr eski kaşar
peyniri (rendelenmiş)
250 ml
domates sosu
200 gr
keçi peyniri (ufalanmış)
100 gr mozzarella
peyniri (şerit kesilmiş)
1 adet küçük boy
soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 adet
havuç (rendelenmiş)
Tuz (arzu edilen miktarda)

Tarif:
• Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün.
• Yumurtaları ve zeytinyağının yarısını iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek kaşar
peynirini ekleyip, iyice karıştın.
• Yumurtalı
peyniri ve domates sosunun yarısını makarnaya ilave edip, iyice harmanlayın. Peynirli makarnayı yağlanmış, 25 cm çapında bir fırın kabına boşaltıp, her tarafına eşit yayın.
• Makarnanın üzerine sırasıyla
keçi peynirini ve mozzarella peynirinin yarısını serpin.
• Kalan zeytinyağını ısıtıp,
soğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
• Karıştırmaya devam ederek sarmısağı ekleyip, 1 dak. daha soteleyin.
• Karıştırmaya ara vermeden kıymayı ilave edin. Orta ateşte ve kaşığın tersiyle hafifçe ezerek, kıymanın rengi hafif değişinceye kadar soteleyin.
• Havuçları ekleyip, iyice harmanlayın. Kalan
domates sosunu ilave edip, iyice karıştırın ve ateşten alın.
• Kıymalı sosu makarnanın üzerine gezdirerek her tarafına yayın. Üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
• Önceden ısıtılmış 1800C fırında, yaklaşık 20 dak. pişirin.
• Fırından çıkarıp, alüminyum folyoyu alın. Kalan mozzarella
peyniri serpip, tekrar fırına yerleştirin. Peynir eriyinceye kadar, yaklaşık 5-7 dak. ısıtın.
• Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dak. dinlendirip, servis yapın.


Yemek Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder