Spagetti Polpette Tarifi

1 litre spagetti makarna
1 litre su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
ve 1 tatlı kaşığı tuz
köfte için; 250 gram orta yağlı
dana kıyma
1 adet küçük kuru
soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kimyon
1 kaç dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
ve 1 çay kaşığı tuz
sos için; 5 adet orta boy
domates
1 diş
sarımsak
1 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
tarifimiz yabancı olabilir ama gördüğünüz gibi malzemelerimiz çok tanıdık
ayrıca "polpette" köfte demek, bunu da belirtelim
şimdi köfte yapmak için, malzemelerimizi bir araya getirelim
1 dilim ekmek içimiz var
üzerine rendelediğimiz
soğanı ekliyoruz
soğanın suyunun ekmeğimizi yumuşatmasını sağlıyoruz
bulamaç olana kadar karıştırıyoruz
ekmek tamamen şeklini kaybetti
artık diğer malzemeleri ekleyebiliriz
kıymayı...
maydanozu...
kimyonu...
karabiberi...
ve tuz
şimdi, malzeme bütünleşene kadar 3 - 4 dakika yoğuruyoruz
polpette harcımız oldu
şimdi şöyle, misket büyüklüğüne köfteler yapıyoruz
yağlı kağıt serdiğimiz, ya da yağladığımız fırın kabına bırakıyoruz
köfteleri kızartada biliriz, biz sıhhi olması açısından fırında pişirmeyi tercih ediyoruz
son köfteyi de yaptık, şimdi önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz
köfteler pişerken biz de sosumuzu hazırlıyoruz
domateslerimizi rendeliyoruz
rendelediğimiz
domatesleri kabımıza aktarıyoruz
üzerine 3 çorba kaşığı sıvıyağ...
ve tuz ilave ediyoruz
domates salça gibi olana kadar pişiriyoruz
evet pişti, şimdi 1 diş sarımsağımız vardı, onu rendeliyoruz
karabiberimiz...
ve 1 adet kesme şeker...
arzuya göre içine; reyhan ve taze nane de eklenebilir
2 - 3 dakika sonra köftelerimizi atacağız
artık köftelerimizi de ekleyebiliriz
suyu ile birlikte
şöyle karıştırıyoruz ve 5 dakika kadar birlikte pişiriyoruz
artık sosumuz oldu, kapağını kapatabiliriz
kenara alalım ve spagettiyi pişirmeye başlayalım
tenceremizi ocağa bırakıyoruz, 1 litre kaynar suyu ilave ediyoruz
tuzu...
ve 3 çorba kaşığı sıvıyağı ekliyoruz
biliyorsunuz bu Mütevazı Lezzetler usulü makarna haşlama
kesinlikle suyu dökmüyoruz
makarna suyu pilav gibi çekiyor
biraz kaynasın, spagettileri ekleyeceğiz
su kaynadı, bu şekilde spagettileri bırakıyoruz
yumuşadıkça itiyoruz
tamamen suya deydikten sonra...
kapağı kapatıyoruz, 12 dakika kadar arada karıştırarak haşlıyoruz
bakın yavaş yavaş spagetti suyunu çekiyor
kalitesinden emin olduğunuz bir spagetti kullandığınız taktirde...
bu ölçü tam denk geliyor
kısa bir süre daha pişecek, 3 dakika sonra ateşten alabileceğiz
makarnamız çok güzel oldu, alarmımız çalıyor
12 dakika oldu ve kapatıyoruz
artık spaghetti polpettemizi servise sunabiliriz
gördüğünüz gibi spagettimiz çok güzel, hiç yapışmadan...
süzmediğimiz halde, tane tane olmuş
ve üzerine, köfteli sosumuzdan bırakıyoruz
bu şekilde sofraya götürüyoruz ve afiyetle yiyiyoruz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde İtalyan esintileri taşıyan...
bir makarna tarifi paylaştık
inşallah en kısa sürede denersiniz, bizleri hatırlarsınız
şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder